Søk i denne bloggen

6. juli 2008

På hekler'n + garnslanking


Jeg har begynt å hekle litt igjen. Ei maske her og ei maske der over lang tid har blitt til 4 halstørkler. Her har jeg brukt 100 grams bunter med sokkegarn. Mønster er etter hodet. Det blåaktige er Regia Cotton, de 2 øvrige er Austermann Step m/kanter i div. restegarn.Som kjent hekler/strikker hodet fortere enn armene - og garnlageret bare vokser og vokser. Hos meg har det blitt "en del" sokkegarnkjøp de siste 2 1/2 årene. 100 par med sokker har kommet av pinnene, men jeg har sokkegarn nok til like mange par og vel så det *host*

Og så er det jo slik da at noe garn blir en lei. Møkklei. En fyser ikke på det liksom, og det var kanskje ikke så fint allikevel? Det føles ekkelt i hendene og det glir tungt over pinnene. En begynner på noe men nei, passer ikke til det mønsteret og ikke til det osv., osv.

Sånne garnkjøp gnager skikkelig på samvittigheten min. Her er ett slikt kjempegnagende garn med det lovende navnet Opal Sommernachtstraum:


Drøm meg her og drøm meg der! En mørk og dyster sådan spør du meg! Jeg ble skuffet med en gang jeg fikk det. Joda, at reklamebilder lyver vet en jo...

Garnet har vært forsøkt omdannet til sokker opptil flere ganger. Men hver gang ble det helt "feil" om dere skjønner hva jeg mener.
Og nå har det altså endt sine dager som halstørkle. Jeg har spandert nytt burgunder garn til kantene og pynten for å få litt mere "liv". Og ja, jeg ble fornøyd! Vi kom nok bare litt skeivt ut dette garnet og jeg... Nå satser jeg på at det varmer som en drøm rundt halsen på mottaker :o)

(Bildene er forresten lysnet. Bare sånn ps....)

1 kommentar:

lene sa...

Råleker de halstørklene dine, du har vel ikke skrevet ned oppskriften?

Selge den?