Søk i denne bloggen

7. september 2008

Gammel hekleteknikk?

For en stund tilbake arvet jeg masse heklegarn etter en gammel dame, og sammen med garnet fant jeg denne lille kvadratiske lappen:Etter mye tenking og studering samt leting i bøker og på nett ble denne til:Ikke helt lik, men teknikken er den samme så vidt jeg kan se. Her er den engelske varianten kalt Crazy Cloth.

Den var forøvrig kjempeartig å hekle når jeg først got the hang of it som det heter på krøllete norsk. Og hadde jeg hatt ett nøste til av dette blå Lidl-garnet hadde den nok fått en makker ja! *smiler lurt og bedende*

Men til det jeg virkelig lurer på, er det noen der ute som kjenner til denne hekleteknikken? Kan det f.eks. hete "konte-hekling"? Om det er noe som heter det mener jeg? -Jeg syns liksom det passer til å hete det *smiler* for mønsteret ser på en måte se flettet ut.5 kommentarer:

jogusi sa...

Takk for besøk i bloggen mine. Likte disse konteklutene dine. Jeg skal prøve meg på de etterhvert. Ellers mye fint å se i bloggen din. He en fin søndag.

wims sa...

masse snadder i bloggen din ja. Vaffel hekling må snart prøves ut:) ha en fin fin søndag

Pus sa...

Jeg har heklet et sånt rutemønster på en genser jeg fant mønster på i et dansk hekleblad. Vet ikke om det har noe spesielt navn, spennende å se om du finner det.

Strikkforbi sa...

Den teknikken var jo kjempe fin!

Kate sa...

De ble kjempefine, kan ikke hjelpe deg med navn på teknikken, men den ser flott ut.