Søk i denne bloggen

25. august 2008

Vaffelhekling

.... eller også Enkle Grytekluter i relieffstaver:


Det finnes flere oppskrifter på disse på nettet, oppskrifter med tilsynelatende små forskjeller såsom hvor stikke nedi nåla ved neste nedtak, inntak forfra eller bakfra osv., osv. Forskjellene er godt synlige for det blotte øyet, men bruksområdet for gryteklutene er relativt like - dvs. de er supre uansett mønster!! ;)

Dette er "REMA-oppskriften" (det enkleste osv. .....) jeg har kommet fram til:
- hekle 42 lm
- 1 st i 4. lm fra nåla (= 2 st)

- hekle ytterligere 38 st = 40 st totalt


- snu m 3 lm (tilsvarer 1. st )

- 1 st (over nest siste st på omgangen under )

- 2 relieffstaver, dvs 2 st
rundt stavene på forrige omgang, inntak forfra
- 2 vanlige st og 2 relieffstaver ut om
g

- snu m 3 lm osv.


Gjenta til kluten er firkantet, ev. så stor du vil ha den.
Hekle en hempe i det ene hjørner, f.eks 16 lm, 1kjm i kluten, snu og 20 fm rundt lm-buen.

Kant rundt kan være f.eks. vanlige fastmasker, krepsemasker, picot-kant eller en/flere av disse variantene sammen. Disse her har en helt enkel picotkant.

Det går med ca 2 1/2 bunt, dvs 125 gr garn, av typen Anchor Magicline (disse her), Gjestal Sport, Lidl bomullsgarn eller annet bomullsgarn i (cirka)tykkelsen 18m/10cm, 70-80 m pr bunt, og nål 3,5 eller 4mm.

p.s.: på disse har jeg lagt opp færre lm. Det eneste en da må huske på er staver over staver og relieffstaver over relieffstaver!

Lykke til!

17. august 2008

Sommerkonkurranse på Strikkepinnen

Her er mitt "sommerlige" bidrag.....


Tja, hva mer kan en si om det her da tru? - Ikke annet enn at dette er et totalt ubrukelig plagg på en totalt ubrukelig modell! Og det er så sant så sant det som sies om fotografier: Enten er du heldig -eller så er du lik deg selv! Hehe... The crow herself indeed ;)

Familiens kommentarer er som alltid like *hyggelige*:
- Det er sånne bilder som gjør at håndarbeid kan bli forbudt ved norsk lov....
- Du, har'u tatt medisin' din ida' eller??

(p.s. For å unngå trøbbel linker jeg ikke til hvor jeg fant grunnoppskriften *knegg*)

10. august 2008

Bølger i regnvær

Nå klarte jeg ikke vente lenger med å vise fram det ferdige bølgeteppet ! Bildet er like elendig som været - hadde store planer om å fotografere på krakken nede på brygga, men dengang ei. Et teppe like vått som havet fristet ikke mye......


Teppet er heklet i Dora garn, 60% bomull og 40% polyacryl. Litt likt Tuva-garnet men tykkere. Godt å hekle med og heldigvis "greit" tvunnet slik at tråden ikke delte seg så mange gangene. Garn og oppskrift er fra Markno (heklekit). Jeg syns imidlertid det blei litt stutt så jeg etterbestilte garn og heklet 5 bølger ekstra. Vitale mål blei da 120cmx180cm. Akkurat passe til senga på hytta hvor det skal være :)


Dette dueparet får med seg det meste som skjer utendørs her på bruket. Intet unntak idag selv om det regnet aldri så mye!

6. august 2008

Gryteklutalong 2008

Jeg har meldt meg på gryteklutalongen på HB og dette er første bidraget. Mønster fra Alt om håndarbeide 6/2002. Heklet i Gjestal sportsgarn med nål 3,5mm.
Fargevalget er sterkt inspirert av at eldstemann ("guttevalpen") for tiden er ikledd Kongens klær. Og jada,de avstedkom selvsagt mer eller mindre vittige kommentarer disse og: "Jasså, er'u ferdig med Army-klutane dine nå'a?" Hehe...

Og sånn har nu dagan gått....