Søk i denne bloggen

26. april 2009

Morgenvisitt

Grytidlig på morgenkvisten idag våknet jeg av at det var en fugl på innsiden av soveromsvinduet. Jeg rakk å tenke at det var greit å ikke ha katter lenger, slo ett blikk på Doggen som snorksov på gulvet - og så sovnet jeg igjen. Gemalen var litt mer observant/morgenfrisk enn meg og ba meg liste meg ned i stua etter en liten stund. Og der flakset denne fjærkledde karen rundt og inspiserte!


Selv med vinduer og dører etterhvert på vidt gap hadde den det ikke travelt med å komme ut. Hva med bikkja tenker du sikkert? Nei han bryr seg ikke nevneverdig om slike skapninger.Underlig. Han kan ligge i timesvis ute på bruket her og bare såvidt gløtte på øyelokkene når fuglene tripper rundt ham bare en labb unna. Som sagt, underlig.

Ja så satt vi der med kaffen vår i gjennomtrekken da, og med en liten vakker flyvende skapning til selskap. Siden fuglen ikke var nevneverdig stresset var det en hyggelig og spennendes opplevelse. Som erketypisk B-menneske må jeg innrømme at morgenstund har gull i munn - ihvertfall hadde den det idag! :)

Men hvem er denne karen? Vi tror det er en rødstrupe. Er det noen som vet?

17 kommentarer:

dorthe sa...

Det var da et koselig morgen besøk på en søndag:)
Gryteklutene er fine:) Ha en fin søndag:)

Bente`s Hobbyrom sa...

Det var godt det ikke var en innbruddstyv,men bare en søt liten morgenfugl c",)

iris sa...

noe så koselig.
Det er slike små ting som gjør livet verd å leve.
Pluss at det finnes slike fine blogger som din.
Ha en fin dag.

Hanne sa...

Nææææ. For en morsom opplevelse!

medina sa...

Så hyggelig start på dagen dere fikk!

Petronella sa...

Så vakker :-)
Tror også at dette er en Rødstrupe - passer i allefall med fugleboka mi.

Niko sa...

Artig mårragjest. Den er fotogen også.

Elins Strikkeri sa...

Det var ein grei gjest de hadde på morgenvisitt, fin start på dagen:)

mimouna sa...

Artig opplevelse. Den så jo helt rolig og avslappet ut også, ikke fullt så kjekt når de skiter overalt og kræsjer i vunduer.

Hanne sa...

For noen flotte bilder. Og at den ikke ble redd, og fikk panikk. Helt utrolig. Du har virkelig fått studere noe vakkert på helt nært hold.

randi K design sa...

Saa nydelig den er! Og saa artig at den satte seg paa koppen din..
Ha en forsatt fin uke, Hannesol!

Elin Osa Søreng sa...

Det var jo et herlig besøk! Her hadde det ikke vært fullt så artig- med katt og fuglebikkje innendørs.... Det kan se ut som en Rødstrupe, ja (eller en Dvergfluesnapper, men den er kanskje sjelden her?)Uansett koselig! Ha en flott dag, og takk for at du sender meg noen tanker mht "kopp- angsten" (edderkopp...)Klemmer fra Elin

Anonym sa...

Det er vel en rødstrupe, ja. Jeg har også opplevd den som kontaktsøkende og tillitsfull. Nydelig fugl!

Ninne sa...

Ja det må være en rødstrupe! Den er en skikkelig morgenfugl her hos meg også, i hele vinter har den vært førstemann på fuglebrettet. Jeg har prøvd å ta bilder av den mange ganger, men har ladri klart å ta såååå flotte bilder som du har gjort! Moro!

MayM sa...

Ønsker deg en fin 17.mai

Spurven sa...

Forsinket svar fra meg - du kan jo sjekke linken i bloggen min, kanskje det er noe der som kan fortelle deg om dette er en Rødstrupe?

Hilsen
Laila

Elin H. sa...

For et spesielt og artig besøk :) Flotte bilder av fuglen!