Søk i denne bloggen

26. juli 2009

Om sommer, sokker, bær og å ta av

Sommeren her i reiret har så langt stått i turenes tegn, her representert ved gromtursokkene til tørk for ørtende gang . De har vært i jevn bruk til havs, til skogs og til fjells :o)
På håndarbeidsfronten har det gått i sokker og sokker og sokker. Etter lang tids sokketørke tok det visst helt av; her er par nr 12 i farta. Enkelt og sosialt strikketøy; ypperlig på hytta i dårlig lys og på biltur. Apropos det siste, sokker må da være det ultimate strikketøy i eeeeendeløse og mørke tunneller?? Funka veldig greit som adspredelse for meg ihvertfall, klamme hender til tross :0))


Her er noen bilder fra to av målene for bilturen - Geiranger og Gamle Aurlandsvegen.

Typisk østlending i farta *fnis*
Men sommerens høydepunkt for meg er dog bærsesongen! Det tar lett av når jeg er i bærfarta også, så iår skal jeg plukke bare bittelitt av alt. Trur eg. Det er jo grenser for hvor mye saft, gele og syltetøy 5 mennesker fortærer i løpet av ett år. Og dessuten sier menneskene mine at de er lei av alt det hjemmelagde og sniker seg til å kjøpe First Price sukkerlake m/jorbærsmak så fort de får en sjangs!! *gisp* - Nuvel, det er også grenser for hvor mye som kan gis bort og til hvilke anledninger (blir det spist tro??), hvor mye som kan lagres (jeg har visst 20 liter blåbær i fryseren til moren min fra to år tilbake!) og ikke minst er det grenser for hvor mye en skal sponse kiropraktoren... Jeg skjønner jo alt dette da, dvs helst det siste. Men fins det noe bedre enn å legge seg om kvelden bærmett i magen, varm i kjakene etter timer i skogen, med bærflekker på hendene og under neglene, og ikke minst masse deilige bær på netthinnen når en lukker øynene? - Mmmm nei det gjør ikke det, for det er sommer det!!

9 kommentarer:

MayM sa...

Du verden for en storproduksjon av sokker. Skal si du har vært flink. Erfarte selv et år da jeg kjørte over til vestlandet ( Bergen) at det var kjekt å strikke sokker i tuneller. Har nemlig tunellskrekk. Jeg tror jeg telte til over 50 tuneller på den strekningen. Fikk også strikket flere par sokker på turen tur/retur he.he

LivM sa...

Sokkene du strikker nå ser så sommerlige ut, herlige farger! Jeg skulle gjerne vært i skogen og plukket blåbær, men har ormeskrekk. Gubben får ta den turen for her er det mye bær å ta av. Jeg fryser den i isesker og tar opp det jeg vil bruke og rå-rører det etter hvert. Det er dessuten kjempegodt i smoothies!

Hanne sa...

Det må da være verdens beste dille, å plukke bær. Jeg tror ikke det går ann å ha for mye hjemmelaget syltetøy, saft og bær i fryseren, i hvertfall ikke hjemme hos oss. Så jeg skulle gjerne vært bitt av din dille, så fryseren kunne vært stappfull til vinteren av de deiligste bær.

Petronella sa...

Her var det mange herlige sommeraktiviteter og koselige opplevelser. Jeg er imponert over sokkeproduksjonen din :-)

ElisabethA sa...

Lette sokkemønstre er kjekt i endeløse tuneller. Jeg liker også å plukke bær, alltid greit å ha litt i fryseren.

hobbyvenn sa...

Sokker er perfekt bilturstrikk ja. Fine sokker du har strikket. Og "Waffel socks" er veldig greit mønster. Her har vi plukket rips og solbær i dag, og flere omganger med bærplukk blir det nok. Ingen her i huset er så glad i kokt syltetøy, men alle er storforbrukere av rørt syltetøy så her går alt i frysen som ikke blir til saft...

Liv sa...

Sokkestrikk er det perfekte bilstrikk, det er jeg enig med deg i. Jeg liker godt mønsterstrikkede sokker, men må ha noen helt enkle innimellom å hvile hodet på;))

Her hos oss går det helst i rørt syltetøy. Jeg rører bare noe av bæra nå, resten fryses som de er og røres etter hvert. Det er iallefall godt med hjemmelaget syltetøy, det er alle her hos oss enige om;))

Elin Osa Søreng sa...

Jupp, DET er sommer det. I år skal også jeg på bærskauen, flere år siden jeg har orka det sist- så det er stor stas! Og så ut å plukke kantareller, nam-nam :o) Nå står dagens "fangst" for tur- kirsebær, rips og blåbær. LYKKE! Ha en strikkende og plukkende uke ;o)

LØB sa...

Bær i lange baner og likeså sokker! Jeg er veldig imponert skal jeg si deg. Jeg sier alltid at jeg skal på bærtur hver høst, men det er ikke like sikkert at det blir noe skal jeg si deg. Og nå er det veeeldig lenge siden jeg har strikket sokker!!