Søk i denne bloggen

19. august 2009

Flyvende ufoteppe med ukjent opphav

For et par år tilbake kom det en hel søppelsekk med garn flyvende inn døra. Reine julekvelden! Men det er ikke det det skal handle om akkurat nå. For i denne sekken var det nemlig ennå en sekk og oppi denne igjen var det fullt av strikkede lapper! Små lapper, store lapper, lapper i rekke, enslige lapper, lapper i tynt garn, lapper i tjukt garn, lapper i dobbelt garn, lapper som var strikket sammen og lapper som var sydd sammen med sytråd. Det var et helt lappeteppe som manglet montering. Ved første gangs sortering så det slik ut:Men så tok mismotet meg hardt og brutalt. En ting var at monteringen kom til å ta lang tid, men var det verdt tiden med så ujevn kvalitet på lappene? Skulle jeg sy eller hekle?Og ville det *host* lukte annerledes etter vask? Ville det i det hele tatt tåle vask?? Og hva syns jeg om fargene, sånn egentlig? -Svaret er at sånne spørsmål blir det ufoer av........For et par dager siden bestemte jeg meg, skal det monteres, og det innen torsdag. Hvis ikke går det til de evige ufomarker.
Så nå har jeg sprettet opp sytråder, sydd med ullgarn, heklet og vasket jamt i tre dager. Og filosofert - masse. Garnet og lappene har ukjent opphav og jeg har lagd meg den ene historien etter den andre. Hva har hun, det må jo være en dame tenker jeg *fnis*, strikket av dette garnet tro? Hva har hun brukt den eeeh gyselige fargen til? Hvordan hadde hun tenkt at dette skulle være? osv., osv. -Garnet i seg selv påkalte både munterhet og minner; stikkende ull, fluffy mohair, og perlekrepp. Sytti og åttitallet var godt representert ja :0) Mens jeg satt og puslet og filosoferte ble jeg veldig enig meg seg selv i at dette fortjente igrunn å bli ferdigstilt. Så - tada- her er det:
Det er nå jeg skulle kommet med noen kloke ord om gjenbruk og bruk av rester, men jeg nøyer meg med å si at jeg er kjempeglad for at jeg gjorde det ferdig. Det har blitt en stor og varm fargeklatt som tåler å brukes både ute og inne. Så nå skal jeg brygge meg en espresso og sette meg ut i utkikksstolen min med god samvittighet! :0)
19 kommentarer:

Villblomsten sa...

Det ble kjempeflott !!!
den heklete kanten innimellom gjorde mye av seg :-)
hvordan hekler man sammen mon tro..?
det vet jeg desverre ikke ..
jeg har to bæreposer med ferdig strikkete lapper ( arvet etter min mormor ) som venter på at jeg skal strikke de sammen :-)
men "de" venter og venter :-)

LivM sa...

Så bra at du ikke kastet det da! Det ble jo supert og passer utrolig fint i utestolen din, og sikkert på en seng også! Gratulerer med flott jobb!

Juni sa...

Det ble kjempeflott!
Tenker du er glad nå for at du ikke kaserte hele stasen:)

Jeg har også fått sånne søppelsekker med rester og halvferdige arbeider i, men det har ikke vært noen tepper i de posene, bare halvferdige gensere. Jeg har derfor mye restegarn som jeg forsøker å bruke.

Jeg har dog noen lapper liggende etter min mor, både heklede og strikete, de må jeg få gjort noe med. De er ikke så fargerike som dine lapper, men jeg må nok legge til noen egne lapper også for at det skal bli et helt teppe, - derfor drøyer det en smule.

Gratulerer med et flott teppe!

Pinnepenn sa...

Det ble flott! Et helt unikt teppe, mye arbeid men for et resultat. :)

Ruth sa...

Så flott det ble. Teppe med bakgrunn og historie. Både morsomt og spennende.
Jeg fikk med meg en pose med lapper fra et marked engang. Det lå her i en evighet det også, men jeg fikk sydd det sammen til slutt. Jeg ga det til Pusen min, men tenk, hun ville ikke ha det. Hun unngikk det teppet som pesten. Så det endte faktisk opp i søpla til slutt. Men det var ikke noe så fint som ditt.

Ha en fin uke videre.

Bitt@mi sa...

Det ble jo kjempeflott! Nå kan du være stolt og fornøyd:-) Og for en jobb du har fått unna - tror nok dette blir satt stor pris på!
Ha en flott dag videre!

Villmarkstausa sa...

Det ble veldig,veldig fint;-)) og nyttig!

Villmarkstausa sa...

Kan jeg få spørre om oppskriften på bølge-teppet? Det var så fint.....?

dorthe sa...

Det er jo et kjempefint teppe:) Virkelig noen glade farger. Man blir jo i godt humør:) Ja de ufoer... ikke alltid like lett nei:) har noen stykker liggende jeg også:) Kanskje det er på tide å ta dem frem i lyset:)

Wenche/chawo sa...

Teppe ble kjempefint.

Villblomsten sa...

Tusen takk for at du tok deg tid til å forklare meg hvordan jeg skal hekle lappene sammen :-)
Nå skal jeg finne frem lappene mine :-)
Tuen takk :-)

Monicas sa...

e det muuulig...vannvettig vakkert dette...fargespillet va flott...gratulerer

Hanne sa...

Dette er kjempestilig!

Solveig sa...

Skikkelig fargeklatt! Så flink du har vært som har brukt alle de gamle lappene. Dette ser ut som et bruksteppe som du sikkert vil få mye glede av.

Elin Osa Søreng sa...

Jammen har du fortjent en espresso, ja! For en jobb! Men teppet blei da et skikkelig glateppe, og sikkert nyydelig å ha utover de seine høst- og vinterkvelder! Bra jobba!

strikkedilla sa...

Kjempeflott teppe, og det med blått under var jo også kjempeflott.

Anonym sa...

Åj,kan det bli noe så fint av innholdet i en søppelforundringspose!!! Tenker mora mi syns det er artig det ble noe av lappane hu samla på loppa!Skal vise det til 'a neste gang hu kommer. Hilsen meg over fjorden du vet. Hi,hi. PS, jeg har flere lapper her.....

randi K design sa...

Guriland, her har jeg ikke vært på en stund! Skal si du har jobba, bl.annet med masse sokker! Teppet ble nydelig, litt misunnelig kjenner jeg...
Ha en forsatt fin helg!

Emme sa...

Det teppet ser jo aldeles herlig ut, fargeklatt til tusen. En god ide for alt restegarnet som finnes rundtomkring ;o)