Søk i denne bloggen

26. juni 2010

Hemmelig samstrikk

Det har vært litt stille og skralt fra meg både her og på kommentarfronten i det siste. Men det har en veldig hyggelig forklaring!
Projoforumet har vi nå i lang tid holdt på med å strikke et teppe til babyen til Strikke-eos. Mange "strikketanter" har strikket masse kreative og flotte lapper! Jeg har da etter beste evne puslet lappene sammen og montert de.

Her kommer noen bilder fra prossessen:


Lapper i mange varianter har rent inn her en periode. Her et lite knippe av de mange forskjellige motivene(beklager de rare fargene, jeg fikk ikke rettet de opp!)

Etter lang grubling og pusling att og fram med lappene, ble jeg enig med meg selv om plasseringen.Ikke enkelt. Å bli enig med seg selv mener jeg :0)) Jeg valgte å hekle de sammen da jeg syns det blir mer spenst og stretch enn ved sying.

Noen monteringsutfordringer var det selvsagt pga forskjell i strikkefasthet. Men det var kun én skikkelig "krise" underveis og det med en ufestet tråd. Den lot seg heldigvis fikse uten å rekke opp altfor mye!
Vaskinga grua jeg virkelig til! Etter rådslaging på forumet ble håndvask samt noen nervepirrende sekunder i sentrifuga løsningen.
Her ligger teppet til tørk og blokking:Jeg kunne skrive side opp og ned om hvor hyggelig og morsom denne hemmelige samstrikken har vært, men jeg nøyer meg med å si at jeg har storkost meg hele veien! Det var også kjempestort å få lov til å være den som avslørte "hemmeligheten" tidligere idag!
Her et bilde av monteraren sjøl....


Det er forøvrig Dyveke som opphavskvinnen til mønsteret - tusen takk igjen Dyveke for at vi fikk bruke idé og oppskrift!


Her et bilde av teppet ferdig, før vasking og blokking:Kjære Strikke-eos og Madamkjærringfrua - gratulerer nok en gang med prinsen!!

11 kommentarer:

MayM sa...

Tusen takk Hannesol for at du tok på deg den store oppgaven å administrere og gjennomføre dette prosjektet. Du har gjort en fantatisk flott jobb. Det har alle deltagere på Projo -forum også gjort. En stor takk til dere alle.
Administrator Projo-forum

LivM sa...

Dette var det utrolig hyggelig å få være med på. Og en stor takk til deg som påtok deg monteringsjobben!

Anonym sa...

Teppet ble lekkert!!! Det er bare koselig at dere kunne bruke den enkle oppskrifta mi - og for en flott jobb du har gjort med sammenpusling og montering :-)

dorthe sa...

Det er jo kjempefint. Nydelig blåfarge og mønstre. Litt av en jobb du har hatt og sy dette sammen.

Bitt@mi sa...

Du har vært kjempeflink med teppet og sammenheklingen, og fortjener en stor takk for det:-)
Det ble nydelig, og etter reaksjonen å dømme, så falt det tydelig i smak:-)

Tusen takk, og takk for godt samarbeide!

Elin Osa Søreng sa...

Jeg er fremdeles litt stum over deres vidunderlige handling! Supre mennesker på supert forum! Vi er evig takknemlig,og ser fram til å kunne fortelle Bjørn Timian denne flotte historien. Ha en flottfin uke, store og gode klemmer fra Elin/ strikke-eos

Pinnepenn sa...

Så fint det ble, det har vært gøy å strikke i hemmelighet. Du har gjort en kjempejobb med monteringen!

Solveig sa...

Nydelig strikketeppe. Litt av en jobb du må ha hatt med monteringen.

Strikkelitol sa...

Takk for samarbeidet! Du har rett og slett gjort en kjempe jobb med monteringen! Dette var super morsomt, håper det blir noen flere hemmelige prosjekter... spennende!

Grete sa...

Så fint blått teppe du har laget. mye jobb og montere det.

rett og vrang sa...

Du verden - det var litt av et teppe! Må da ha vært en kjempejobb!