Søk i denne bloggen

30. juli 2010

Om sommer og bomull og tistler og sånn.....

Siden jeg opprinnelig er en hekler, har jeg et "greit" lager av bomullsgarn. Siste året har nok dette lageret kommet i overgangsalderen også, det har økt litt kan man si..hehe -Nuvel, litt sommerlig aktivitet hjelper mot slik økning/esing og her er juli måneds resultater:

Hyttegave - kluter og Mitered hanging towel

Vaffelgrytekluter, denne gangen i dobbelt garn. Og flere kluter, både denne tua og en hekla skrubbeklut. Sistnevnte er oppskriften enkel på: lm til passe lengde/høyde, fm eller hst i bakre maskebue til passe bredde på kluten. Jeg bruker fm på garn som bomullsport og hst på garn ca 18m pr 10cm (Lyric, Paris). Kan også hekles i flere farger - fin måte å bruke smårester på.


Greit resteprosjekt dette også. Masse smårester heklet i bølgemønster ble et passe stort håndhåndkle til kjøkkenet.For noen somre siden hadde jeg (også)dilla på klutestrikk. Noen av dem har blitt liggende fordi jeg syns de var for fine til å vaske med *ler* Nå strikket jeg én lapp til, sydde de sammen og heklet en tredobbel fm-kant rundt. Så vips - da fikk Doggen seg et nytt teppe. Klutene er nemlig ikke for fine til den karen nei... hehe


Ballbandkluter er det noen år siden jeg strikket sist. Må vel innrømme at disse ikke er noen favoritt i bruk, men de er da fine å se på? Tidligere i sommer oppdaget jeg at Lyric (fra Coats) igjen er å få kjøpt i butikk så da bare måtte jeg ha noen nøster. "Alle" vet jo hvordan det fungerer eller hva? :0)) Fargene valgte jeg så de passet go' kaffekoppen min, kjøpt i Scotland for noen år tilbake. Da lærte jeg forøvrig at tistler er Scotlands nasjonalblomst.

På baksiden av koppen står følgende:

May yer blessings ootnumber

The thistles that grow
And may troubles avoid ye
Wherever ye go!
God helg!13 kommentarer:

KRØLLEMIKKEL sa...

Så mye flott du har laget.

Wenche/chawo sa...

Her var det mye flott å se.Og for en lur ide å lage teppe av de flotte klutene også,det ble kjempefint.Ha en flott kveld.

Pinnepenn sa...

Så mye fint du har lagd. Det er det fineste hundeteppet jeg har sett. :)

Solveig sa...

Her var det mye fint - for en heldig hund du har som får et slikt teppe.

Grete sa...

Så mye fint du lager. Nydelig teppe.

Villblomsten sa...

så mye flott du har laget :-)
de sommerfuglene i innlegget under har jeg oppskriften på,men enda ikke prøvd meg på :-)
og nydelige havfarger :-)

Lisbeth Bula sa...

Du har virkelig satt alle kluter til!! De er jammen for fine å skitne til på kjøkkenet men helt enig i at ingenting er godt nok for hundene!
Takk for hyggelig hilsen i bloggen min i dag. Emma har det bra igjen, heldigvis.
Leit å høre at du ikke er i din vanlige turform, men håper du får tatt en Gaustatopp tur siden en gang. Da må du gjerne ta kontakt, hadde jo vært morsomt å se deg " i levende live" :-) Kanskje Kjerringsveiven i september kunne friste? Jeg går den ikke selv, men det er jo 2000 andre som gjøre det!

Ulla-Bella sa...

Så mange fine kluter du har laget! Det teppet ble skikkelig bra:)

Bente`s Hobbyrom sa...

Her var det jobbet bra , deilig med sånne småting for da har man på en måte gjort littegrann ;0)))Jeg driver på med GAAA og er ferdig med 1 1/2 lapp.Tenkte jeg skulle vise frem alle 4 på en gang,synes det går tregt men vi gir ikke opp nå når vi er så nære.Ha en flott uke, nå kommer godværet ser det ut som ;0)

mimouna sa...

Mange fine kluter her! Men vet du at det er en KATT midt på hundeteppet ditt? *fnis*

randi K design sa...

Guriland som du har jobba! Masse flotte gryteklyter og lapper. Produktiv...! Ha en forsatt fin sommer!

Marie sa...

jeg begynner å bli litt misunnelig på deg på all det tiden som du legger inn i alt arbeidet.

Hannesol sa...

Hei Marie :) du vet, når en er voksen/gammel så har en ikke lekser en må gjøre på kvelden så da får en mere tid til hobbyene sine. Hils family'n og håper du får en fin siste uke før skolen begynner igjen! :) klem