Søk i denne bloggen

5. mai 2012

Om to Fanagensere, turer og strikkevegring


Har jeg fortalt at jeg er skap-bergenser? Engang i min spede ungdom/begynnende voksentilværelse bodde jeg drøye 3 måneder på internat på Montana Ungdomsherberge i utdannelsesøyemed. Joda, kurset gikk sånn passe "greit", men jeg var mer opptatt av å bli kjent både i by og på fjell. Kanskje spesielt fjell. Ulriken var en højdare, bokstavelig talt, lett tilgjengelig som den ligger rett bak Montana. Som de gode midlertidige bergenserne vi var gikk vi selvsagt fra Fløyen til Ulriken også. Fanafjellet var også et særs godt turmål. Og for å ikke skrive meg bort i turer (igjen) - det er her strikking kommer inn. Moren til ei studievenninne fra Vestlandet hørte vi hadde vært på Fanafjellet og da syns hun at jeg, som vaskekte østlending, trengte og fortjente en Fanakofte. Og før jeg visste ordet av det var jeg kjempestolt eier av en nydelig blå og hvit Fanagenser som jeg flytta inn i tvert! Når jeg tenker meg om nå 30 år etter og noget mer strikkeerfaren - d*ven så fort hu strikka!!
Men hvorom allting er, genseren krympa etter noen år. Innmari leit, for jeg var så glad i den. Etterhvert som unga mine grodde til ble den tatt fram og brukt, først av den ene så av den andre. Den er like fin den dag idag. Men fremdeles like trang til meg da...

For to år siden svelget jeg dypt og bestemte meg skjelvende for at nå skal jeg strikke en ny en til meg selv, jf. det mye omtalte totrådskomplekset mitt. Klamme hender, ujevne lus osv.,osv. Den ble nesten ferdig. Øverste borden på begge armene gjenstod, og monteringen selvsagt. (For dere som husker godt meldte jeg denne på i *kremt* OL-alongen vinteren 2010 og Ski-VM-alongen 2011..)

Forrige dagen var jeg ferdig med å mote meg opp  somle. Jeg sto opp kl.0700 og skred til verket. Strikking og sying og klipping. Det ble kveld og det ble natt, jeg turde ikke stoppe før jeg var ferdig. Hadde jeg nølt bare ett lite sekund hadde den forblitt en evig ufo!  Men se her'a dere - jeg fikk det til!!
Fortsatt god helg ønskes dere av en kjempestolt Hanne som plutselig fikk lyst på en Bergenstur :0))
6 kommentarer:

Linda sa...

Greit å få ting ferdig. Har ei lita barnejakke liggande på loftet som treng litt symaskin og litt saman sying. Og dn har lagt der i fleire år. Kanskje vert den ferdig ein gong? Men eg burde no berre fått fingen ut og gjort den ferdig. Du harvvore kjempe flink!

Ingunn sa...

Det er noe med å ta seg selv i nakken. Godt jobba! Genseren ble kjempefin til deg, så nå har du all grunn til å bære den med stolthet.

Ha en fortsatt fin søndag!

MayM sa...

Lekker Fanagenser. Den kler deg :-)

Ninne sa...

Fy fl'te så fin du er i denne genseren! Bravooooo! :))

ANNEPÅLANDET sa...

Kjempefin! Skjønner godt at du er stolt! Har lyst på en jeg også - må nok manne meg opp litt først..
God helg!

Solveig sa...

Denne passer iallfall perfekt. Tenker du er fornøyd med at den endelig er ferdig. Du har all grunn til å være stolt av resultatet.