Søk i denne bloggen

5. april 2013

Sitteunderlag og Ship o'Hoi

Jeg lar meg stadig inspirere av andre bloggere. Hos Ingunn fant jeg en idé som passet garnlageret mitt veldig bra, nemlig runde sitteunderlag. Mønsteret ligger gratis hos Sandnesgarn.
 På det rød-hvit-blå/Union Jack brukte jeg div 100-metersgarn dobbelt (Østlandsgarn/Safir osv). Det gikk med 380gr med halve og hele bunter. Etter toving på 60 grader er diameter 59cm.
Kamuflasjevarianten er i tynnere ullgarn; Finull/Hifa/Pt2 (dobbelt) og veier 230 gr. Også denne tovet jeg på 60gr. Det ble lett, mykt og har en diameter på 61 cm. Jeg brukte pinner 5,5mm på begge.

 Når man *host* begynner å bli bittelitt voksen viser superenkel forskning at det er lurt å sitte på ull. Her et helt enkelt sitteunderlag i Fritidsgarn som, vel ja, ligger i godstolen min. Inne.
Her la jeg opp 70m på pinner 5,5mm og strikket opp nesten 200gr, dvs 60 riller.
Sittefisken er en strikkepakke fra Gjestal som jeg har hatt liggende. Fisken gjør stor lykke og nytte på Breidablikk Sjømannshjem hvor moren min bor. Flere fisk er derfor i strikkefarta :0))

Apropos fisk; siste gryteklut i bytteringen er avsendt og mottatt hos Tori. Mønsteret heter Tropische Fische og er fra den utrolig inspirerende boka Topflappen Hits, Neue Ideen som jeg kjøpte på husmorferie i Sveits. Boka er ikke helt enkel å få tak i, men for de interesserte går det an å prøve her. Boka anbefales på det varmeste!


 
Mens vi er inne på det maritime må jeg dele en fantastisk flott båttur jeg fikk være med på i påska. Ferden gikk til Bolærne deretter til Fulehuk fyr. Det var sol og havbleike - fantastisk! Fulehuk er ikke hverdagskost for oss (tidligere)småbåteiere så det er første gang jeg har vært iland der. Bilderas følger:
 
4 kommentarer:

Ingunn sa...

Stilige sitteunderlag i fine farger! Synes den fisken var ekstra flott! Smart med sitteunderlag i godstolen, i hvert fall om den er av skinn. Sitteunderlaga våre er stadig på skitur og fungerer til tusen.
Flotte bilder fra "havet"! Den båtturen må ha vært litt av en opplevelse!

Riktig god helg!

Klem fra Ingunn

Ruths datter sa...

Ja disse runde underlagene har jeg sett mange som lager. Tøffe og godt for garnlageret. Fine naturbilder du tar.
Klem

Guri sa...

Så mange flotte naturbilder!
Og ja, vi som har passert 25 synes det er godt å sitte på ull:)
Ha en fin dag!

Solveig sa...

Her var det litt av hvert. Sitteunderlag av ull er det ingenting som slår. Har også planer om å strikke de runde - synes de er så tøffe. Gryteklutene var knallfine, neste for fine til å brukes.

Naturbildene var fantastiske - godt at du har fått nytt litt av utelivet i påsken iallfall.