Søk i denne bloggen

23. oktober 2013

Småpludring og småstrikk

 Det ble en del småstrikk i sommer; noen håndklær og flere kluter. Det gikk en klutedille i regi av Bitta som er damen bak Bittamis Design for strikkelystne på FB. Lekre og forseggjorte kluter som ser tilsynelatende avanserte ut. Jeg strikket ikke alle, men det ble desto fler av favoritten min Bird Cherry (Rav-lenke, gratisoppskrift).
Klutene skal være små julegaver sammen med såpestykker og annen godlukt til kroppen. Tenkte å pakke de inn i små cellofanposer fra Søstrene Grene. Et pent silkebånd og bittelitt bling på posen, så faller det forhåpentligvis i smak hos de som, etter det de sier, intet trenger (les: eldre garde).


 Ellers ryddes det i garn, klær, papirer og ting-og- tang om dagen. Jeg rydder gjerne når vonde ting har skjedd. Det er ikke til å komme fra at Pus og jeg savner Doggen fælt, og vi jobber med å etablere nye hverdagsrutiner. Ihvertfall jeg. Pus har nok et instinktivt og greit forhold til slike ting. Men hvorom ting nå er, under min ryddetokt idag fant jeg et dikt av min gamle norsklærer, forfatter Ingvar Moe (1936-1993), en inspirerende lærer som ga meg mot og selvtillit til å ha ord som arbeid og hobby. Here comes:

Du ska skaffa deg frø
Før moldjorda fryse
Du skal ulma og glø
Mens du endå lyse
Du må handla litt fort
For butikkane stengje
Me skal leva så kort
Og vara daude så skrekkjele lenge

Dette diktet får meg alltid til å smile og humre litt. Ikke bare fordi det gjenspeiler hva en noe utradisjonell lærer prøvde å formidle til oss elever, men mest fordi det inneholder humor i alvoret.

Helt på tampen, et noe dårlig bilde av håndkleet Vintage Hand Towel, eller Mitered Hanging Towel som det også heter. Strikket i Peaches and Cream på pinner 4. Det blå på øverste bildet er dobbelt tynt bomullsgarn, også på pinner 4. Det går med i underkant av 100 gr i begge garnsortene. Disse henger rundt i de, ikke akkurat 1000 hjem, men ihvertfall de 4 hjem som jeg frekventerer oftest her på øya.

Ha en fin uke videre!


10 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

For et herlig dikt!
Det skal inn i blomsterboka mi, og jeg skal notere hvor jeg fant det.
Takk!

Charly sa...

Hello Hanne,
ich freue mich, dass ich Deinen schönen Blog gefunden habe...
Greetings from Germany,
Charly

Hannesol sa...

Vielen dank Charly! :) I love your blog and have added you to my blogroll! Have a nice day! :)

Hannesol sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingunn sa...

Gullkorn, spør du meg! Jeg tar også vare på verset. Tror ikke jeg har lest det før. Artig at du har hatt Ingvar Moe til norsklærer. Så heldig du var!
Fine strikkasaker også! Glømmer nesten å kommentere dem.

Ha en fin dag! Grått og regn her....

Klem fra Ingunn

BrittB sa...

Fine ting du har strikka, koselig med slike heimlaga gaver!
Diktet likte jeg veldig godt! :-)
Ha en fin kveld!

ANNEPÅLANDET sa...

Trist å miste hunden sin, det tar tid å finne en ny rytme etter det. Jeg føler med deg.

Fine kluter du har lagd! Det er sikkert hyggelig og nostalgisk for den eldre garde å få hjemmestrikka vaskekluter, det er nok lenge siden sist de brukte det :-)

Ang spørsmålet du stilte inne på bloggen min. Jeg har ikke fått noen kommentar fra deg de siste dagene. Jeg rullet litt nedover, og det er en liten stund siden sist. Jeg har også lagt merke til at Blogger surrer en del for tida - det har skjedd flere ganger (senest i dag) at jeg ikke har fått lagt igjen kommentarer på noen blogger. Vi får håpe det går over - og i dag kom i hvert fall kommentaren din gjennom! Takk skal du ha!

Hannesol sa...

Tusen takk Anne! :)
Da var det som jeg fryktet, kommentarene har forsvunnet ut i intet. Jeg prøver igjen og logger meg inn "på gammelmåten" :)

Villblomsten sa...

Hei :-)
Takk for støttende ord på bloggen min :-)
Og trist med hunden din ...
Jeg har dyr selv , og vet på kroppen hvor trist det er å miste de ..

LivM sa...

Fine smågaver du har laget!