Søk i denne bloggen

1. februar 2015

Stor og liten heklelapp - Vognteppe og gryteklut


 Ferdig vognteppe:
 Garn: Drops Merino Extra Fine, farge lys rosa, lys brun og hvit. 
Mål: 60x80 cm
Vekt: 380 gram
Nål: 5mm
Mønster: Waves of Color Baby Blanket . Jeg valgte å hekle 2 omganger med hver farge og å føre med trådene oppover. Trådene heklet jeg inn i kanten.


Annepålandet og jeg har en uhøytidlig samhekling på gang. Vi falt begge for det nydelige teppet Versailles Matelassé Afghan. Vi ble i første omgang enige om å hekle en prøvelapp, dvs lage en gryteklut av hovedmønsteret. Her er hovedmønsteret ferdig heklet:

Garn: Bomull Sport
Nål: 3,5 mm
Størrelse: 18cm i diameter

 Som bakside til grytekluten heklet jeg en enkel oktagon i staver:

Til kant rundt brukte jeg popkornmasker tilsvarende de som er brukt i mønsteret. 

 

Ferdig gryteklut:
Fin, ikke sant? Jeg ble veldig fornøyd med denne prøvelappen selv.

Versailles er et nydelig mønster, noe tid- og veldig  garnkrevende, men med de forseggjorte mellomlappene og den fiffige sammenheklingen er det et utrolig vakkert teppe. Reine arvestykke.  Det er fristende å sette igang, men jeg tror jeg må sove litt på det. Det var denne to-do lista som er så full da..

God søndag videre!

4 kommentarer:

Bundingen sa...

Takk for hyggelig hilsen hos meg! Det ble et nydelig vognteppe! Fint mønster og nydelige farger!
Flott gryteklut også!

Ønsker deg ei fin uke!

Klem

Birgitte sa...

Så fint et babyteppe, i gode og behagelige farger! En skikkelig forseggjort gryteklut! Det teppet lå som en favoritt hos meg også, det er bare så lekkert.. Skjønner at du må i tenkeboksen, for her er det mye arbeid...

Mandy sa...

wow, I love the look of that red one! Such pretty detail!

ANNEPÅLANDET sa...

Hei hei! Straks ferdig med grytekluten min jeg også (litt forsinket pga oppussing mmm). Litt vrien, men grei når man kom i gang. Kommer nok på bloggen min etter hvert :-)
Jeg tenker som deg - veldig fin, men jeg tror ikke jeg gyver løs på et teppe med det aller første. Vil i så fall ha det i ull, og da kan det nok bli veldig tungt og kompakt (og antakelig aldri ferdig, med mitt tempo...). Men en gryteklut eller to i glade farger blir det nok. Morsomt mønster!
Ha en fin, ny uke!