Søk i denne bloggen

23. september 2014

Kjapp hekling og litt anna

En bunt Beretto Merino Superwash + heklenål 6mm + et par kveldstimer  = denne lua. Kjapp, enkel og supermyk!
Garnpakke kjøpte jeg her.


Supermyke votter må man ha til! En tråd med hundremetersgarn (ca 100m/50gr)  og 1 tråd mohair, pinner 3,5mm. Oppskriften er den sammen som monstervottene under (minste størrelse her også). Det spettete garnet vant jeg i en gryteklutkonkurranse ifjor. Magebeltet er søkk borte, men jeg  mener å huske at det var en blanding av ull/acryl og silke. Mykt og godt er det ihvertfall.


Etter å ha lest dette interessante innlegget om farger og fargevalg hos Flowermouse har jeg tenkt mye på egne fargevalg. Jeg er nok fargeglad, men ser at jeg har dempet meg spesielt når det gjelder strikking de siste årene. Mange årsaker til det, men etterspørsel og mottakeres smak har vært hovedårsaken. 
Jeg har imidlertid hatt, og har fremdeles, en sterk hang til flerfarget garn, såkallt Klovnespygarn. Mange farger, færre farger, korte fargeskift og lange fargeskift. Jeg lar meg fascinere av dem alle og bringer de til hus!

Her har jeg samlet flerfargede rester etter bl.a. sokkestrikking og spedd på med noen enslige nøster ensfarget. Arbeidet begynner å få en grei teppestørrelse, eller kanskje det kan bli et putetrekk? Jeg får se etterhvert som beholdningen av blåsjatteringer minker.

 Ha en fin onsdag videre!

6 kommentarer:

Bundingen sa...

Her var det godt med farger! De gjør noe med oss i positiv lei. Vi trenger noe mer enn svart, grått og off-white!

Klem fra Ingunn

Birgitte sa...

Det er spennende med garn med ulik fargeskift og med flere farger. Teppet/putetrekket ble fint med de ulike sjatteringene sammen.

Guri sa...

Farger er gøy! Synes både lua og vottene dine er fine plagg til å bli glad av!
Ha en fin torsdag! Klem :)

Barwitzki sa...

Stilig - lua med hekle-mønsteret er veldig mye med oss. Vi har denne dager veldig varm, men snart kommer kald dager med lue og sjal... og votter!!!
Ha det riktig fint. Vi har i morgen
nasjonaldagen - dag tysk enhet -
3. oktober 1990. For vi hadde 7. oktober og andre del 17. juni. I kveld vi hadde fin bål med kake, fin mat og vin... så hyggel. Men nå måtte barna sover :-) Jeg er vaktmann :-)))
Ha en fin kveld. Klem fra Viola

Lisbeth sa...

Så herlige farger du bruker :) Blir glad av å se på de! Ønsker deg en herlig ferie :)

LivM sa...

Tøff! Fint at du liker og bruker farger. Jeg er en stor pyse når det gjelder fargevalg, men så er jeg jo en gammel dame da! He he!!