Søk i denne bloggen

21. januar 2015

Håndarbeid i valpetåke

Alle som har hatt valp i hus vet  hvor tidkrevende og altoppslukende det er. Mye jobb, men også mye kos & morro. 
Hverdagsrutinene er nå godt etablert  og det har blitt tid til mer håndarbeid på kveldene. Her et par sokker:

Mønster: Ric Rac Rib socks fra The Little Box of Socks
Garn: Falk fra Dalegarn
Pinner: 3mm

 Et sted vi ferdes ofte er områdene rundt Breidablikk Sjømannshjem.
Det er et relativt stort område som ligger helt ned til vannet. Rundt hovedhuset, det store hvite som ses til venstre på bildet, er det små hus med leiligheter og en liten tilhørende hageflekk. Stedet bærer, som navnet tilsier, preg av det maritime, bl.a. dette store ankeret rett opp for brygga og badeplassen.

 Snur man ryggen til ankeret og titter mot nord ser man Fjærholmen , et kjent sted for badegjester og seilerentusiaster.
Rett ut ser man Bjerkøsundet. Bak til venstre (østover) kan man skimte Bolærene, eller 'Bolærne' som vi sier. Det er en øygruppe som tidligere var i Forsvarets eie men som nå er frigitt til offentligheten, dvs. nesten hele ihvertfall.  Bolærne er idag en del av Skjærgårdsparken og det er mye og ofte aktiviteter der ute.
 Nå om kveldene hekler jeg på et vognteppe. En av barndomsvenninnene mine skal bli bestemor i slutten av måneden. Kun fem rapporter og kanten igjen!

Nå har vi endelig fått snø her!  Ikke mye riktignok, men det er stas lell. Akkurat nå snør det lett og stien vår over steingjerdet har fått et lite lag på seg. Vi får ut å "tråkke" litt så det blir lett fremkommelig for små valpeføtter tenker jeg.

Ha en fin uke videre!


6 kommentarer:

ANNEPÅLANDET sa...

Hei! Jammen bor du fint til!
Beklager at jeg er litt sen med å svare her, men altså: Versailles. Syns Bomull Sport høres ut som en god ide - og en gryteklut som prøvelapp. Kanskje blir det med den grytekluten, eller kanskje dt blir et helt teppe?? En prøvelapp/gryteklut er jo uansett smart - så får man sett om man liker mønsteret - og hvis ikke, så har man jo en fin gryteklut. Ser at flere på Ravelry bruker mange farger, syns det ble fint også. Har skrevet ut oppskriften, men ikke startet enda. Men nå er det like før :-)
Ha en fortsatt fin dag! Og hils bikkja :-)

Bundingen sa...

Ser ut til at du rekker mye i tillegg til valpen. Nydelige sokker i fin vår-farge! Her snør det jevnt og trutt. Prøver å måke litt, og i dag er skiene kommet ned fra låven. En viss optimisme å spore......
Flott vognteppe du hekler!
Artig å se bilder fra nærmiljøet ditt!

God onsdagskveld fra Ingunn

Birgitte sa...

Godt at dere begynner å få litt rutiner:) Tøffe sokker! Og babyteppet ser kjempefint ut. Gleder meg til å se det ferdig:)

Hannesol sa...

Anne: Jeg har så vidt startet, greit mønster så langt. Bruker Bomull Sport men lurer på om det er litt tynt, dvs til gryteklut. Spørs om ikke det må hekles en bakside også :)

Netty sa...

Tolle Socken und ein schönes Grün!

Liebe Grüße
Netty

Ina sa...

Koselig med valp da, men som du sier, MYE arbeid. Heldigvis mye kos og glede også :-)
Fine sokker & fresh farge!