Søk i denne bloggen

25. september 2010

Retro og restegarn

Jeg har tatt et dykk i restegarnet igjen, dvs avdelingen for halve og kvarte bunter merket "måforgudsskyldikkehives". Første mekk ble retrosokker til våre retroføtter :0)) Jodda, vi vokste opp i den skrekkelig moderne retroalderen vi,og det helt uten å skjønne hvor moderne vi var/skulle komme til å bli..hehe Jeg husker forøvrig jeg fikk slike sokker av en *host* gammel strikkende grandtante. Brukte jeg dem? Nja, ikke akkurat....
Oppskriften er fra Norsk Ukeblad nr 50 i 1970 og overskriften lyder: "Morsomme hyttesokker. De er uten hæl - strikkes på en kveldsstund. "
Bilputer var også en greie i retroalderen. Jeg vokste opp med bilpute med brodert bil m/mann (!) og bilnummer på. Fint skulle det være :) Her er da min bilpute med nytt restegarnstrekk. Ikke til pynt, men kun til nytte. Jeg sitter nemlig på den *fnis*

2 kommentarer:

Bente`s Hobbyrom sa...

Å kjære vene he he sånne hadde jeg også hahaha i røde :0) De er jo dødskule nå da men kan huske jeg ikke brukte dem fordi et par venninder holdt på å le seg ihjel. Helt til de fikk sånne sjøl tjo fadderallanlei he he. Heeerlige tøfler.

Solveig sa...

Artige retrosokker. Tror min mor må ha hatt den oppskriften i sine gjemmer. Jeg strikket iallfall endel av disse da jeg var nybegynner i kunsten, Men de ble vel stort sett brukt som nattsokker til frosne tær.