Søk i denne bloggen

29. november 2010

Den store strikkemåneden

I november har bloggingen blitt bortprioritert til fordel for strikkingen. Og det har gitt resultater! Det har stort sett gått i tilbehør og garn fra lager, og flere gamle oppskrifter har blitt som nye :0)) En Burberry hals i dobbel Sterk er på skolen idag, en Jacques Costaux lue er på jobb og noe hemmelig er pakket pent & vakkert inn i gavepapir.

Men her er nå litt av det som ikke er så skrekkelig hemmelig. Først en hals etter idé og oppskrift fra Sefta Holm:Så ble det noen gamle kjenninger. Julvärmerne er strikket i Mitu fra Rauma, et hyggelig bekjentskap for oss som ikke er så alt for glad i ren alpakka. Fetching/pulsvantene er strikket i Karaoke, et fantastisk deilig garn i 50/50 ull og soya. Jeg strikket et makent par for en del år siden, ga de bort og har angret siden, så disse er mine! :0))Tova ullvotter hører sesongen til. Noen tynne (de lyse i Finull) og noen varme og filtet (de mørke i hhv Heilo og Østlandsgarn). Har vurdert litt pønt på dem, men her i omegn er de ikke så pøntete av seg så jeg får se.


Og endelig er Clothilde'n ferdig. Sjalet med forviklingar. Først var jeg ikke helt enig med meg selv om garn og mønster. Passer, passer ikke? Så rotet jeg med mønsteret og fikk det liksom ikke i fingrene. Til slutt tok jeg meg på tak, nistrikket og felte av kl o350 forrige søndag. Glad og fornøyd spratt jeg opp noen timer senere, bløtla sjalet og gjorde klar til blokking. Og så hadde jeg felt av feil og altfor stramt... Sh**! Det var da eller aldri, så jeg rakk opp vått sjal/avfelling og felte av på nytt. De som ev er like store kluthuer som meg og har felt av med vått garn veit hvor gøy det er (not). Nuvel, nå er det ferdig og det ble da brukanes :)Og så novembers store overraskelse. Jeg var så heldig og vant bok inne hos torirot's stiches!! Det er en flott og inspirerende luebok med masse bilder og 10 oppskrifter. Dette var midt i blinken for meg som alltid har hatt et luekompleks og jeg kan da melde at jeg nå, for første gang i mitt liv, har strikket en lue som PASSER PERFEKT! Lua er selvfølgelig grønn og mønsteret heter Gansey Gayle Hat (Ravelrylink). Når jeg engang til neste år har blitt kjempeflink til å strikke med flere tråder, jeg lever i trua om at jeg skal bli det nemlig :0)) , ja da skal jeg prøve meg på tori's Pointy Striped Color Hat som det er oppskrift på i boka. En varm lue med ørelapper er jo tingen når en har hund og det er som kaldest.

13 kommentarer:

Berit sa...

Wow, aå mye finr du har fått unna av strikk den siste tiden. Det minner meg på at vi trenger litt nye tova votter her også.

Bente`s Hobbyrom sa...

Jommen har du vært produktiv gitt. Herlig med masse småting og deilig å ha på føtter hender og hode. Så lekkert sjalet ditt ble , gratulerer med flott arbeide .

Ninne sa...

Ja her er det en til som burde latt blogg være blogg, for det er først da jeg får fart på pinnene! Masse fint og varmende du har strikket, det trengs virkelig nå som det er så kaldt !!!

KRØLLEMIKKEL sa...

Det var litt av en produksjon!

dorthe sa...

Så kjempemye fint du har fått laget. Sjalet ble jo nydeligt.

Solveig sa...

Mye fint her, ja. Så godt at du endelig har funnet en lue som passer - det trengs i denne kulda. Den lueboka så jo kjempeartig ut.

MayM sa...

Så mye flott du har fått strikket og til slutt blogget. En aktiv strikkehøst har du virklig hatt.

Lisbeth Bula sa...

Så mye du har fått gjort! det er som jeg trodde...man må slutte å henge her på internett, så kanskje man kan få gjort noe! Du har jammen vært flink. Denne gangen også:-)

Ulla-Bella sa...

Her har du jammen laget mye fint:)

Grete sa...

Du har laget masse flotte ting. Tova votter er kjempefint og ha på i kulda. :)

randi K design sa...

Så heldige de er som får så flotte hjemmestrikkede gaver!

Anonym sa...

Hi, i just want to say hello to the community

Elin Osa Søreng sa...

Ja, OM du har tid og lyst har jeg en utfordring til deg på bloggen min...
Klemmer