Søk i denne bloggen

6. september 2012

Skal - skal ikke...

Sommeren ble lang, kjempelang. Og stikk i strid med værstatistikker og diverse avisskriverier har min sommer vært fylt med masse sol og fine temperaturer!

Sommeridyll på hytta

Sol og t-skjortevær på fjellet
Lune kvelder i nærmiljøet

Sol, vind och vatten i Sverige
 Mens jeg har heklet meg gjennom sommeren har jeg tenkt. På håndarbeidsblogging og skal-skal ikke. Jeg opplever at med alle strikkegruppene som har poppet opp på Facebook så havner blogging, både skriving og lesing, litt i bakevja. Det er på FB det skjer; det er lett å dele bilder, lett å få kommentarer og ikke minst lett å trykke 'liker'. Det er lett å si hei og hå, men er det så personlig? Tja. FB er veldig typisk for tiden vi lever i - lettvint, rask og litt selvdiggende kanskje? Når det gjelder tidsbruk handler det selvsagt om prioriteringer og personlige interesser og preferanser. For å gjøre det kort, etter godt over 10 år som blogger er det vanskelig å gi helt slipp på denne delen av internettlivet. Til det er uttrykks- og formidlingsbehovet for stort . Jeg fortsetter imidlertid kun med denne bloggen og så håper jeg dere strikke- og heklevenner bærer over med noen ikke-håndarbeidsinnlegg sånn i ny og ne! Og joda, jeg fortsetter å surre rundt på FB også :0))

 Litt håndarbeid helt til slutt. Jeg tilhører den generasjonen som abbonerte på Strikke Lett og strikket meg lodden på gensere på 80tallet. Mannen fikk en rettstrikket himmelblå en, Knerten, dengang 3 år, fikk en himmelblå i patentstrikk og jeg selv en "avansert" rød hårete sak med v-hals og strukturstrikk. Den røde var liksom det ultimate av hva mine strikkekunnskaper kunne frembringe på den tiden. Alle genserne lever fremdeles, den blå til mannen dog som min hyttekosegenser! Tullemor kom til verden etter at mohairbølgen hadde lagt seg, men nå er det hennes tur. Dorthe-genseren er straks klar til hybelbruk! Artig å observere at oppskriften er bortimot kliss lik etter noen-og-tredve-år. Ny tappning eller retro, det var et nostalgisk og koselig håndarbeid det her!
Ha en pusete kveld! :0))

3 kommentarer:

Ruths datter sa...

Ser ut som om du har hekla litt i sommer da.Flotte naturbilder.
Klem

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg har i grunnen tenkt det samme som deg om blogging kontra FB. Men jeg syns FB blir litt masete og upersonlig, og liker bedre å lese blogger - der går man mer i dybden, bildene er bedre og prosjektene bedre beskrevet, som oftest. Mye mer inspirerende med blogger, syns jeg. Så jeg er glad for at du fortsetter!

Ninne sa...

Så koselig å se Store-Færder fra denne vinkelen!:)
Jeg har akkurat de samme tankene rundt blogging og fjesboka som du har. Jeg tenker at bloggene er en stor inspirasjonskilde, og for en selv gir de en mye bedre dokumentasjon for å klare å huske hvilke pinner til ditt og hvilket garn til datt og andre viktige ting å tenke på i livet ;) Så jeg har også kommet til at jeg fortsetter å blogge, og jeg håper de fleste gjør det :) Hvis ikke tar jo fjaseboka over alt, og der forsvinner jo tingene ut av syne like fort som de legges ut.

Det hadde vært kjempehyggelig med et strikketreff snart, jeg er med! :)

Klem fra fastlandssiden!