Søk i denne bloggen

12. desember 2012

Når dagene er korte og kulda setter inn -

 -da trengs det luer! Først ut en gammel kjenning som var populær under VM i Alpint 2009. Det finnes flere varianter og navn på denne, men ved første øyekast er de ganske så like. Mønsteret jeg har brukt her heter Lenelua og er et mønster jeg fikk fra en strikkevenn i 2009. Dalegarn har også en variant i dette heftet her. Lille Rosin sin Look a like lue finner du mønster på her. Hun har også skrevet litt om hvordan dillen på denne lua oppsto og litt om garn- og pinnevalg.
Det gikk med ca. 140 gr Alaska-garn til denne, pluss noen rester Mitu til rosetten. Pinner nr. 4,5 på vrangbord og nr. 5 på selve lua.


 Uglevotter, også i Alaska-garn. Ellers har jeg fulgt den norske oppskriften til punkt og prikke. Vottene passer en liten til middels damehånd.
 Resten av Alaska-garnet som aldri ble til putetrekk ble omgjort til 2 slike luer. Ca 100 gr pr lue, pinner 4,5 på vrangborden og nr 5 på selve lua. Denne ble passe varm og ikke minst tettsittende ved ørene så jeg tror kanskje jeg beholder den ene selv! Men litt skeptisk til hvit lue kjenner jeg. Sist gang jeg hadde hvit og splitter ny lue datt jeg nemlig  i kloakkbekken(!) nede på jordet her. Det ble et hel**** spetakkel. Mildt sagt. Det første jeg husker når jeg fikk orientert meg var ei (mora mi...hehe) som sa "Å nei, åsså den fine lua da, hun har jo bare hatt den på i to minutter!!"
Nuvel, det går forhåpentligvis bedre denne gangen. Punkt 1:  kloakken nutildags går i rør. Punkt 2 : jeg er vel ikke fullt så foretaksom idag som jeg var som 5-åring :0))


Jeg har skrevet litt om denne lua her . Mønsteret er over 30år gammelt og ikke lenger i salg, og jeg tenkte på å legge det ut her. Hva tror dere, går det bra? Jeg er usikker og innspill mottas med takk.

Ha en god onsdagskveld!

5 kommentarer:

Ingunn sa...

Kjempefine luer! Skulle gjerne hatt mønsteret på den nederste. Nå 30 år etter kan det vel ikke gjøre noe om du publiserer den på nytt så lenge du ikke sier det er din egen. Jeg følger med! Fine uglevotter også, glømte nesten det!

Fortsatt fin førjul! I dag er det litt mildere her, bare 13 minus i skrivende stund.

Klem fra Ingunn

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.