Søk i denne bloggen

21. november 2013

Tur til byen mellom de syv fjell og litt strikkesnakk

 Jeg er nylig hjemkommet etter å ha strikket meg fram og tilbake til Bergen. Få timer med dagslys og mye vakker natur resulterte i kun et halvferdig sokkepar.
 På Hardangervidda var det fornøyelig kaldt. Fornøyelig fordi jeg hadde bilen full av ull som jeg  ikke hadde strikket opp (stikkord: Dale Garnutsalg) og fordi jeg ikke gadd å ta på meg medbragt ferdigull. Så da kunne jeg ha det så godt i -9 grader og kuling på 1200 meter over havet!
Et raskt stopp  i Eidfjord. Snakk om flott strikketagging!

Deler av den ene dagen  ble tilbragt på Bergenshus Festning , et fint lite område for vandring og fotografering. Som seg hør og bør på militært område står alléer og hekker på geledd. Unntaket er denne lille ansamlingen av trær. Ureglementert antrukket og ute av posisjon, men mest sjarmerende av alle troppene spør noen meg! Jeg fikk umiddelbart strikkeassosiasjoner til et vottepar (Rav.link) jeg har hatt på lista mi i årevis. Kanskje til neste år?

 Sittende på en kafé på Bryggen fikk jeg prøvd meg som snikfotograf, også kalt 'mamarazzi'. To MTB'er fra Sjøforsvaret lå til kai og plutselig ble det liv og røre. Den nye Forsvarsministeren og den splitter nye Forsvarssjefen hilste og inspiserte troppene. Et artig øyeblikk som varmet en gammel befalshustrus hjerte. Fullstendig feil våpengren iflg min befalsmann, men allikevel :)
Det eneste strikkerelaterte til dette er at jeg antar at ihvertfall 4 av personene på bildet har Forsvarets tykke sokker i bootsa. Det er en god forbedring fra gamle dager da Forsvaret brukte såkalte fotkluter  for å holde varmen. Dette var firkanter av ull som skulle brettes på en bestemt måte for ikke å bli klumpete i støvlene.

Om det er en forbedring kan dog diskuteres. Dagens sokker blir vasket på 90 grader i fellesvaskeriet. Ikke mye rein ull i dem vil jeg tro! Iflg sikre kilder var fotklutene "strikket". De var slitesterke fordi det kunne varieres hvor hælen ble pakket inn. De beskyttet også ekstra godt for gnagsår, noe som er særdeles utbredt i grønn sektor, dvs i det som kilden min hevder er den "riktige gren".. 
Kanskje ikke så dumt med fotkluter allikevel?

Gurimalla, snart helg igjen  - tia flyr!

God hælj, med eller uten ull!4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var jenta si det, som ikke glemmer grønn sektor:-)

Barwitzki sa...

Utrolig strikkeprosjekt i Eidfjord
:-) Jeg kjøpte oppskriften fra ForestMittensvotter også...hyggelige votter... men jeg har masse prosjekter. Akkurat jeg har ferdig votter fra Dovre gammel mønster.
Så deilig hvit til deg - vi har 3 grad og vinden blåser... og snø ligger i luften!!! En time og det begynne skiskyting i Østersund, jeg vil se på TV...norge vinner i dag.

ANNEPÅLANDET sa...

Flott og spennende tur du har hatt!

Du, de Deep In The Forest-vottene har stått på strikkelista mi i en evighet også. Jeg gjorde faktisk et forsøk i 2009, men de ble aldri ferdige...
(Har blogget om det her: http://asalmanakk.blogspot.no/2009/02/langt-inni-skogen.html#comment-form).

Og tusen takk for garn!!! Har sendt deg en beskjed på FB.

Hanne sa...

Takk for tips Anne! Små hender kombinert med lite talent for pinner 2 strikk gjør meg litt betenkt når det gjelder skogsvottene. -Hm, må tenke litt mer på det tror jeg..