Søk i denne bloggen

15. november 2013

Dobbelthekling

Jeg holder på med innspurten på sokkealongen og par nr 47 er straks av pinnene. Litt avveksling trengs og nå ble det hekling.

I helga lærte jeg en gammel hekleteknikk - dobbelthekling. Vi hadde besøk og besøket hadde med seg en videosnutt av bestemoren sin som heklet og forklarte. Morro!

Etter litt krongling med starten så prøvelappen slik ut:Det gjelder å holde tunga rett i munnen med nestikk og telling på spesielt rad 2, deretter er det superenkelt. Det kan dog virke som en noe tidkrevende teknikk siden hekletøyet vokser innmari seint i høyden. Men man slipper å hekle bakside på f.eks gryteklut så tidsmessig går det opp i opp!

Teknikken gir uante muligheter; ensfarget, striper og mønster. Jeg er nå godt i gang med et par ensfargete som jeg tenkte å applikere på. Litt vanskelig å se på bildet, men tykkelsen blir omtrent slik:


Bilde og maskeantall m.m. kommer når gryteklutene er ferdige.

Det finnes en veldig god bildetutorial på dobbelhekling her hos Made by Cecilia. Videre har Youtube en lærevideo her. Amerikanerne kaller forøvrig grytekluter i denne teknikken for "The Best Crocheted Potholder". Passende navn! Gryteklutene blir tykke, tette og stødige. Ingen fare for brente fingre med disse!

Grytekluter og sokker har forøvrig én ting til felles - nr. 2 syndromet. Jeg parallellstrikker sokker og nå parallellhekler jeg også grytekluter. At jeg ikke har tenkt på det før liksom..

Dagens morgenstemning fra kjøkkenvinduet

Ha en riktig fin novemberhelg!
5 kommentarer:

Ingunn sa...

Dette var nytt for meg, men sikkert en lur måte å hekle grytekluter på. Får gjøre ferdig julegavene før jeg forsøker meg.
Takk for hyggelig kommentar!

Riktig god helg!

Klem fra Ingunn

ANNEPÅLANDET sa...

47 par sokker - jeg tar av meg hatten!
Må nok lære meg denne typen hekling :-)
Ha en riktig fin helg!

Randi sa...

Dobbelhekling er nytt for meg, men skal testes ut så sanrt jeg får julegavene unna.
Ha ei fin helg!

BrittB sa...

Du store all verden; 47 par sokker!!! Imponerende!!
Dobbelhekling har jeg aldri prøvd, kanskje på tide å lære seg det- takk for link! :-)
Ha en fin-fin søndag!

randi K design sa...

Den teknikken har jeg ikke sett før. Må prøves..