Søk i denne bloggen

15. mars 2014

Strikking med hekleavsporinger

 Plaggprosjekt nr 2 er på pinnene, en trad. Mariusgenser til dattera. Store strikkeprosjekter tar gjerne litt tid hos meg, litt usikker på hvorfor egentlig. Litt monotont og kjedelig blir det jo, men aller mest handler det nok om usikkerhet rundt ting jeg ikke har strikket før. I tilegg kommer to-trådskomplekset jeg har nevnt så mange ganger tidligere. Jeg skynder meg derfor langsomt og hekler litt innimellom :)

 Luftmaskesjal
Heklenål: 3,5mm
Garn: Mor Aase Ull/Bomull, 110 gram

Dette er et helt enkelt luftmaskesjal med start i spissen. Det er flere oppskrifter rundt om på nett, her er et fra Garnstudio og, for ikke å glemme, det populære Muffinstørkle.
Garnet var nydelig å hekle med. Mykt og godt tvunnet. Jeg er spent på bruksegenskapene og ikke minst hvordan det holder seg i vask.


 Rundt har jeg heklet stavgrupper på skrå; *3lm, 2st i samme bue, 1fm i neste bue*.

Hjertepynt 

 Det er ikke riktig årstid eller vær for å bruke dette idag. Det er riktignok knall blå himmel og gnistrende sol, men her ved kysten blåser det "skiftenøklær" - som sønnen pleier å si.

Ha en riktig fin helg!

4 kommentarer:

Flowermouse Design sa...

Veldig lekker og flott sjal. Fint med kanten og hjertet - du er virkelig god til å hekle!!!

Ingunn sa...

Dette blir fint til våren og sommeren! Det har blåst her også, så i dag var dagen for den nye halsen og lua i Hexa. Helt greit å gå tur med vinden i ryggen.

God lørdagskveld fra Ingunn

Barwitzki sa...

Kjempeflott er sjal og søt med hjerten. Ha en riktig fin helg.
Hilsen sender deg Viola

BrittB sa...

Fint å kunne variere litt mellom strikking og hekling. Sjalet ditt ser luftig og lett ut, enkelt og dekorativt -og så fint det ble med det lille hjertet i spissen!
I dag våknet jeg til et strålende vær; blå himmel og sol i fjellene. Tur-skoene må nok ut å luftes etterhvert, men nå er det en stille morgenstund med kaffekoppen og blogglesing!
Ha en fin søndag! :-)