Søk i denne bloggen

16. juli 2014

Sommerpludring

Det er sommer, det er sol og dagene tilbringes utendørs. Pc-tid blir nedprioritert, men tanken om å  blogge fra mobil har streifet meg. Muligheten er der, jeg mener, mobilen er som oftest med i tilfelle-rottefelle noe skulle skje, men det er litt ok å ta fri fra internett innimellom syns jeg. Både for egen og andre rundt en sin del. 

Hm, det merkes visst at en har blitt eldre og ikke har vokst opp i 'tilgjengeligoveralt-tiden' ..
Well, well...

Sommeren ble offisielt, og tradisjonen tro, startet med jentetur. Tre jenter (les: middelaldrende damer) som i et halvt århundre har delt sommerminner til fjells, til vanns, til havs og til skogs. Iår gikk turen til Bjørndalshytta i Jondalen, 500 moh.


Jondalselva

Kjøttkakemiddag på gang!
 Vi har alle tre vokst opp/tilbragt mye tid i Årøysund. Bildet under ble tatt på en strandtur der i forrige uke, men det kunne like gjerne vært oss for mange tiår siden. Krabbefiske, bading (nesten hele tiden), roing og mamma'er i bakgrunnen som roper om mat og "Nå må dere komme nærmere land!". Vi var dog så heldige at øyturer var mer vanlig enn strandturer. Kjerringer, unger og allverdens pikkpakk ble stablet i båter og fraktet til holmer og skjær. Og sola skinte selvsagt bestandig, den gjorde jo det  i gamle dager, eller hva? ;)

 Noen bilder fra skjærgården i nærheten:

Nordre Årøy

Skjæret

 Fjærholmen og Nesbrygga
Føynlandssundet


Utsikt mot nord fra brygga i Årøysund
 På håndarbeidsfronten har det stort sett gått i hekling. Her en brikke fra Familiens heklehefte. 
Heklenål: 4mm
Garn: Jasmin, dobbelt
Størrelse. 29x29cm
Denne brikka ble litt tung og røff syns jeg. Dobbelt garn er én årsak, men også selve mønsteret med mange "kjm fram til...osv" gjorde at den ble noe klumpete og tykk. Men helt ok til sitt bruk. 
Hos meg skal den få være brikke på serveringsfatet som går i skytteltrafikk mellom kjøkkenet og terrassen med kald drikke til arbeidskarer.

Hemmeligprosjektet er ferdig men har ikke kommet fram til mottaker ennå. Her en sniktitt:

Nytt hemmeligprosjekt er på gang sammen med ett par sokker og mer sommerhekling. Artig at det har blitt "in" igjen med heklebrikker syns jeg. Og hiver meg på til tross for at jeg allerede har fler enn jeg noen gang kommer til å få brukt for. Men så morro å prøve gamle oppskrifter med mo'derne garn og farger da gitt!

Artig båtnavn!

Fortsatt god sommer alle sammen!

4 kommentarer:

Ingunn sa...

Så koselig med venninneturer! Måtte sjekke lenkene. Det finnes mange hytter som kan leies rundt om i landet, og det er bare å bli kjent med systemet og vite om dem.
Aner jeg et babyteppe? Sommeren er hekle-tid, men i år har det ikke blitt noe med meg. Strikker jevnt og trutt.......

Fortsatt god sommer!

Klem

Barwitzki sa...

Hi hi hyggelig med hemmelige prosjekte :-) og deilig med venninneturer. Fin bilder du viser.
Takk deg. Vi har 33 grader - pinner ligger og vi er i vann :-) Så herlig søndag. Klem til deg Hanne

Siddis back home sa...

Herlige sommerbilder hos deg! Tusen takk for koselig kommentar hos meg!

Mandy sa...

the scenery is spectacular!